Davy pozůstalých, proudící o víkendu po celý čas na hřbitovy, vystřídal po setmění mnohými neuznávaný svátek Halloween. Tedy předvečer všech svatých. Ostatně na některých místech ho slavili po svém.

V Hrádku se děti sešly k přespání v lese. Ovšem v zázemí stěn pionýrských chatek. „Soutěžili jsme, hráli si a nebo tvořili. Například draka z papírové ruličky. Bylo to super, nebála jsem se, jen mi v noci bylo horko od kamen," prozradila Terezka, která letos nastoupila do první třídy.

Jen přes koleje a louku, tedy na Pavlovsku, se v duchu Halloweenu sešli poprvé. „Sportovní klub byl vyzdobený duchy, dýněmi i samotnými aktéry strašidelné party. Na tanečním miniparketu tak nechyběla typická čarodějnice či bílá paní. Do tématu byl laděný i volně dostupný zelený lektvar, dýňová polévka nebo sladké amputované prsty, ještě smáčené v krvi," prozradila jedna z organizátorek Monika Petrášová.

Závěr víkendu pak děti završily v Borku. Tam pro ně totiž organizátoři z DDM v Rokycanech uspořádali strašidelný průvod. Děti se na místo začaly scházet už v 16 hodin. Čekání na zapálení lampionů jim zpříjemňovaly hry a soutěže. „Děti soutěžily v netradičních disciplínách, hledaly kuličky ve slizu, škrábaly jablko, létaly na koštěti, házely pavoukem, zabalovaly plyšáky do toaletního papíru, chodily po dýňových koláčích… Některé soutěže se odehrávaly na hřišti a po setmění se pak účastníci vydali na cestu Borkem a plnili úkoly po cestě. Přišlo neuvěřitelných devadesát dětí!" prozradila spokojená organizátorka průvodu Marie Moulisová.