„Péče o život a zdraví člověka je velice náročná, mnozí z nás si často neuvědomují, jak důležitou roli hrají lékaři a záchranáři v životě nemocného a jeho rodiny,“ uvedl hejtman při předávání pamětní medaile a děkovného listu. Zároveň s ním oceněným poděkovala radní Milena Stárková.

„MUDr. Jana Rottenbornová je od roku 1984 velkou oporou kolektivu lékařů interního oddělení. Pracovala jak u lůžek, tak v ambulantním provozu, plně se podílí na stále náročnějších službách na oddělení,“ zaznělo v hodnocení rokycanskou nemocnicí. „Je nejvíce oblíbená u mladých kolegů, jimž je vždy připravená poradit a konzultovat s nimi případy. S touto přívětivou lékařkou za zády se cítí jistěji. V neposlední řadě je důležité, že její jméno je dobře zapsané v pacientské veřejnosti,“ dodala ředitelka Hana Perková.

MEZI DESÍTKOU pěveckých sborů z Rokycanska, které nás reprezentovaly v krajské přehlídce, byl i Little Unique z Gymnázia Rokycany s  dirigentkou Vladanou Poláčkovou.
Rokycanské sbory zářily v krajském finále

MUDr. Petr Hruška působí v nemocnici od roku 1986. V období 1994 až 2006, při delimitaci záchranné služby od oddělení ARO, odešel, ale trvale měl na ARO vedlejší pracovní poměr a vykonával zde služby. „Je velmi obětavý, v době personálních krizí na oddělení byl vždy i oporou pro naplnění služeb. Přes výrazné zdravotní komplikace je spolehlivý a plně spoluzodpovědný za chod ARO. Pomáhá se službami i Zdravotnické záchranné službě,“ informovala ředitelka Perková. Dodala i to, že pomohl vychovat následovníky v oboru, kterým věnoval hodně svého osobního času.

„Chodit denně za kolegy a děkovat jim dost dobře nejde. Jsem proto ráda, když mohu tyhle lidi navrhnout k takovémuto ocenění. Vím, že je to pro ně slavnostní okamžik,“ uzavřela ředitelka.

Příští středu se obdobného díku dočkají tři zdravotní sestry z naší nemocnice.