Dnešní osmnáctá hodina a koncert Vladimíra Waldy Nerušila zahájí Holoubkovské slavnosti. Odehrávat se bude na zahradě Domu s pečovatelskou službou a věnovaný bude vzpomínce na Waldemara Matušku.

„Zítřejší nabídku odstartuje na fotbalovém hřišti už v půl desáté turnaj ve volejbalu. Odpolední dění otevřou ve čtrnáct hodin na hasičském cvičišti u rybníka ukázky činnosti místního SDH," informoval za organizátory Stanislav Kurdík. Patnáctá hodina přinese vystoupení šermířů ze skupiny Rytíři Koruny české. Poté na hladinu vypluje pirátská plachetnice a následovat bude ohlédnutí za historií Holoubkovského rybníka. Dojde i na hudební produkci ve stylu country, kejklířovy kousky, um břišních tanečnic a další šermířské vystoupení ve stylu dobývání pobřeží pirátskou lodí. V programu je též scénické představení Zakázaný souboj a soutěže pro děti. Pořadatelé po celou dobu oslav nezapomněli ani na zajištění přísunu dobrot a různorodost občerstvení.

Benátskou nocí (20 hodin), při níž nebudou chybět ani historická ohlédnutí, a ohňostrojem, který rozzáří noční nebe v půl desáté, podívaná skončí. Následovat však bude ještě disko, a to v pirátském duchu.