Obec žije horečnými přípravami, postaralo se o to přiznání dotací.

Včera vedení řešilo čerstvý výsledek výběrového řízení. „Kvůli rekonstrukci vozovky a dalšího prostranství v bytovkách jsme oslovili osmnáct firem. Osm z nich doručilo své nabídky. Komise se v úterý zabývala jejich posuzováním a vyhodnotila tu, kterou předloží zastupitelstvu devětadvacátého června ke schválení. Když všechno půjde dobře a nikdo se neodvolá, v půli července by se mohla podepsat smlouva o dílo a začaly by práce," sdělil starosta Lukáš Fišer. Dodal také, že podle předpokladu projektanta náklady mohly činit zhruba šest milionů, bez DPH, ale akci se podařilo vysoutěžit výrazně levněji. „Z toho máme velikou radost," konstatoval Fišer.

Ta v Holoubkově ale také panuje z čerstvě oznámeného přidělení dotací na úpravu týkající se školských zařízení.

Krajský úřad Holoubkovu přiznal hned dvě. Jednak jde o 270 tisíc na kompletní výměnu osvětlení. Ať už ve třídách, tělocvičně, kabinetech, chodbách, sociálních zařízeních… prostě všude. „Počítáme s využitím stávajících rozvodů elektřiny, ale bude-li třeba je někde vyměnit, udělá se to při jednom, Akci je tře- ba stihnout o prázdninách, v rámci poptávkového řízení teď musí obec vybrat dodavatele." sdělil starosta. S dalšími 250 tisíci kraj na obec pamatoval v souvislosti s přeměnou školního hřiště. Zatím má asfaltový povrch. Místo něj díky dotaci získá umělohmotný, vyhovující potřebám víceúčelového hřiště a běžecké dráhy, která tam také vznikne. I v tomto případě začíná poptávkové řízení a hlavní část prací (vedení školy a představitelé obce by rádi viděli, aby celá), bude směrovaná na prázdniny.

Největší objem financí ale spolkne zateplování školy a školky. „Dostali jsme právě vyrozumění, že z evropských prostředků, prostřednictvím Operačního programu Fondu životního prostředí, budeme moci na akci čerpat více než sedm milionů," uvedl starosta Fišer. K podrobnostem se ještě vrátíme.