Město už své kino, kde by se pravidelně promítalo, nemá. Jednak kvůli menšímu zájmu návštěvníků, kteří většinou dávají přednost sledování filmů v pohodlí domova, a potom kvůli vyřazení promítaček. Vzhledem k tomu, že už šlo o starou poruchovou techniku, pro kterou se navíc ve formátu filmu jí vyhovujícím ani nedají sehnat zajímavé tituly, se město s promítačkami rozloučilo.

Sál zachovaný zůstal a zrovna tuto sobotu ho diváci zaplní k prasknutí. Postarají se o to místní divadelníci. Soubor J. K. Tyl v režii Petry Jandové nastudoval Drdovu pohádkovou hru Hrátky s čertem. Premiéra měla takový úspěch, že nyní přijedou návštěvníci autobusy i z okolí. Představení zahájí 19. hodina.

Jelikož zájem o úsměvné dílo a jeho nápadité ztvárnění je značný, herci představení na stejném místě zopakují ještě 28. února. Čas zahájení zůstává stejný, tedy 19 hodin.

V mezičase bude někdejší kinosál využitý i v sobotu 21. února. Tentokrát už ne pro divadlo, volba padla na filmovou akci. Od 16 hodin se lze zúčastnit promítání nejúspěšnějších cestovatelských a out-doorových snímků uplynulé sezóny. Půjde už o šestý ročník akce a organizátoři opět slibují pořádnou dávku dobrodružství, objevování a napětí. S hlavními aktéry se dostanete na alpské vrcholky i do Himálají, prožijete přeplavbu oceánu na veslici, sjezd divoké řeky, pustíte se do panenského prozkoumávání jeskyní nebo paraglidingu.