U zvířat starších šesti měsíců šlo především o posouzení exteriéru. Kontrolovala se výška, celkový vzhled, barva oka, typ a barva srsti, zuby a skus, povaha a podobně. Hledaly se ale také případné nežádoucí vady.

Celkem bylo předvedených 22 psů. V daném počtu byli nejvíce zastoupení, vždy čtyřikrát, němečtí krátkosrstí ohaři a jagdteriéři. Trojmo se představili angličtí špringr španělé a jezevčíci. Alpský brakýř jezevčíkovitý byl reprezentovaný dvěma exempláři. Naproti tomu, protože svého plemena byli jediní, konkurenci neměli bulteriér, bavorský barvář, německý křepelák, border teriér, německý ohař drátosrstý a výmarský ohař.

O úvod se postarala jednatelka Světlana Vlnová a předseda Okresního mysliveckého spolku Rokycany Stanislav Suda, který i nastínil průběh akce a popřál všem mnoho úspěchů se čtyřnohými miláčky. Poté se do práce pustil rozhodčí Václav Koldinský. Společně s Petrem Matuškou provedl také veterinární kontrolu i kontrolu čipů a tetování psů. „Všechny výsledky byly uspokojivé," konstatoval Suda.