Před několika lety trápila Kařezské černá skládka, která se nahromadila na parkovišti U Tří sudů nedaleko obce. Její odstranění stálo tamější pokladu několik desítek tisíc korun. Nyní museli do peněz sáhnout znovu.

„Místo jsme uklízeli zhruba před třemi, čtyřmi lety. Tehdy jsme za odstranění černé skládky zaplatili šedesát tisíc korun. Nyní se o místo stará Správa a údržba silnic .Většina odpadků zde přibude díky parkování velkých aut," uvedl starosta Kařezu Václav Krofta. „Dokonce jsme sem dali i ceduli, že je prostor monitorovaný kamerovým systémem, abychom zamezili odhazování odpadků," pokračoval. „Na toto parkoviště vyrážíme zhruba pětkrát do roka. Vždy podle toho, kolik je tam zrovna nepořádku," uvedl za SÚS Rokycany Pavel Fait. „Jeden takový úklid nás vyjde na dvacet tisíc korun. Nyní je tam relativně uklizeno, takže se tak v brzké době nechystáme," uzavřel Fait.

V minulém týdnu však Kařezští řešili další desítky kilogramů odpadu. „Pod dálničním mostem byl několik let zabydlený bezdomovec. Ten dostával spoustu nepotřebných věcí od lidí a to se vše u mostu hromadilo," vysvětloval Krofta. „Obec byla samozřejmě povinná nepořádek odstranit. Velké množství odpadu jsme odklidili a z pokladny vynaložili přibližně tisícikorunu," uzavřel Krofta.