O tom, že lidé potřebují vyčistit rychle komín, hovoří mnoho firem, které se na čistění specializují. „Je pravda, že se zakázky zvýšily. Jedna taková akce zabere zhruba půl hodiny až hodinu," informoval Pavel Proksch. „K tomu ještě musím připočítat čas na nezbytnou administrativu," pokračoval. „Naštěstí máme i několik brigádníků, kteří práce pokryjí, a vše prozatím stíháme," uzavřel Proksch.

Také v jiných firmách je situace obdobná. „Objednávky rostou každým dnem. Většinou dokážeme vše zajistit," informoval další z řad kominíků Martin Mareš z Přívětic. „Čas strávený na střechách domů se ale různí. Jeden komín nám také dokáže zabrat i celý den a děláme jej ve třech lidech," konstatoval. „Pokud jsou tam rozsáhlé opravy nebo i vložkování, je to více časově náročnější. Při běžném čistění zvládneme zhruba pět komínů za den," vypočítával Mareš. „Vše se dělá pečlivě, aby to bylo tak, jak má," sdělil. „Chodíme už dlouhou řadu let ke stálé klientele, ale pořád přibývají noví a noví zákazníci. Práce bude určitě pořád dost," uzavřel Mareš.

Obyvatelé mají ovšem strach z pojišťoven. „Když si nenechám vyčistit komín a něco se stane, pojišťovna mi nedá ani korunu, za to mi to nestojí. Raději vše řádně udělám a těch zhruba pět set korun za revizi oželím," sdělil Petr Procházka z Rokycan. Také hasiči apelují, aby lidé tuto záležitost nepodceňovali.