Město jim prostory zasedací místnosti propůjčilo k uspořádání výstavy Patří mezi nás. Letitá tradice pořádání akce v Muzeu dr. B. Horáka, přerušená změnou tamního uspořádání, se díky nynější vstřícnosti opět navázala.

Výtvarné práce děvčat, ať už vzniklé v textilní či keramické dílně, se dlouhodobě těší zájmu veřejnosti a nejinak tomu bylo i tentokrát. Nikdo snad neodešel bez zakoupení si pěkné věci, spíše si jich lidé odnášeli hned několik. Tradičně už se u mnohých i dohadovali, kdo se stane jejich majitelem. Jelikož na místo vyhlédnutých kusů byly ale doplněné nové, mají šanci uspět i ti, kdo se vernisáže nemohli zúčastnit. Až do čtvrtka jsou v rámci dalšího zpřístupnění výstavy věci nejen k vidění, ale i k mání. Zásluhu na tom mají také členové Lion´s clubu Rokycany, patřící k dlouholetým přátelům Kytičky. Dobrovolně se totiž ujali pořadatelské služby.

Ilustrační foto
Objekt pro seniory je v Břasích 20 let

Ani děvčata, jako hlavní tvůrkyně představené krásy, nepřišla zkrátka. Starosta města Václav Kočí jim vedle přivítání předal dort s logem Kytičky a dárečkem na ně pamatovali i další. Třeba zástupkyně svazu žen za kolektiv Západočešek finanční podporou na volnočasové akce. Kytičky také všem přidaly pěvecké vystoupení. „Hledali jsme jako dárek i méně známou písničku o Rokycanech a jak vidíte, podařilo se,“ konstatovala ředitelka domova Jana Česká.