Daniel Landa se totiž pod jménem Žito 44 vrhá do jiné sféry než kulturní a podle něj se v České republice začnou dít věci. A pro ty, kteří mu chtějí na jeho cestě házet klacky pod nohy, má jasný vzkaz.

„Jestli mě někdo bude urážet, tak musí počítat s následky. Když o mně někdo napíše, že jsem hloupý jelimán, tak jej zakrákám z legrace za ucho. Jsem přeci Žito, šašek a blázen. Jako zpěvák Landa bych to udělat nemohl, protože by to z mé strany bylo ješitné a bláznivé. Ale Žito je vrtošivý šašek, který hrubiána za ucho vytahá. Protože hrubý jazyk špatný jest," vzkazuje Landa svým odpůrcům

Na koncertě v Plzni se veřejně obul do politiků a především do komunistů, kteří podle jeho slov způsobili jeho předkům příkoří, na které se nedá zapomenout. „Byl jsem ještě v břiše mé matky a nějaký sovětský hajzl na ni mířil samopalem," hřměl Landa v kulturním domě Peklo.

V rozhovoru pro Deník také zmiňuje, že chce ze zlodějů okrádající stát dostat peníze zpět pro rozvoj České republiky, kterou nazývá Bohemie. „Našel jsem si osobnosti z různých odvětví jako je věda, filozofie, nebo sport. Včas jejich jména ohlásím, zatím jim říkám vládcové bájné Bohemie. Ti lidé jsou dlouhodobě úspěšní a peníze, které získáme a ty které se budou vracet, oni investují do rozvoje národa českého," shrnuje Daniel Landa neboli Žito 44.