Incident řeší policisté z Obvodního oddělení PČR Rokycany a žádají případné svědky události, kteří by mohli podat jakoukoli související informaci k případu, aby se jim ozvali.

Na linku 158 totiž přijali v sobotu krátce před patnáctou hodinou oznámení o fyzic-kém napadení, k němuž mělo dojít v Holoubkově, a to v do-bě už zmiňovaného průvodu. Policejní hlídka poté vyjela za oznamovatelem, jímž byl čtyřiadvacetiletý muž z Rokycanska.

„Uvedl, že kolem čtrnácti čtyřiceti přijel vozem značky Peugeot, bílým, do obce a všiml si, že stejným směrem, kterým chtěl jet, se ubírá masopustní průvod. Aby upozornil, že potřebuje projet, začal troubit," sdělila policejní mluvčí Hana Kroftová. Jeho jednání se ale nesetkalo s účinkem, a tak se podle policejního záznamu následně začal s automobilem otáčet.

„V této době měl k vozu přistoupit neznámý muž v montérkách, otevřít dveře a řidiče udeřit pěstí do obličeje. Podle informací postiženého hned poté zmizel mezi maškarami," doplnila mluvčí.

Policisté proto žádají ty, kte- ří by mohli k případu podat nějakou informaci, aby se ozvali na číslo 974 335 658 či využili e-mail: ro.oop.rokycany@pcr.cz.