Na lepší časy se snad blýsklo žákům, kteří od září opět nastoupí do mirošovské devítiletky. V pátek se začnou stěhovat zpět do hlavní budovy první kanceláře. Do začátku školy se pravděpodo-bně otevřou první dvě patra.

Mirošovská škola je od června mimo provoz. Způsobil to silný zápach vycházející z lina. Po několika kontrolních měřeních bylo zjištěno, že se jednalo o ethylhexanol. Následkem toho pracovnice hygieny rozhodla, školu uzavřít. Poté se kluci a holky stěhovali do náhradních prostor. Někteří byli v bytě, jiní v jídelně a zbytek se vtěsnal do přilehlého malého pavilonu. Od září by však většina mohla být zpět v hlavní budově.

„V pátek bychom měli začít stěhovat alespoň kanceláře," uvedl ředitel školy Rostislav Judl. „Vše se zbrzdilo tím, že se objevila vlhkost v betonu, který bude muset být pokryt epoxydovou vrstvou. Přijela ale specializovaná firma z Kro-měříže, která je najatá na broušení betonů. Pracovníci této firmy pracují čtrnáct hodin denně ve velmi prašném prostředí. Pro nás jsou to zachránci. Do začátku víkendu by mohli mít hotovo a poté se začne pokládat pět speciálních vrstev. Postupně by měla být hotová dvě patra," vysvětlil. „Mohlo by se vše stihnout do začátku školního roku. Maximálně se třetí patro o týden opozdí. Rádi bychom ale, aby žáci mohli nový školní rok zahájit zpět v hlavní budově," konstatoval. „Rodiče a veřejnost budeme včas informovat formou elektronické žákovské knížky a prostřednictvím našich we-bových stránek," uzavřel Judl.