„Do Janova jsou přijímáni lidé z velké spádové oblasti. Tedy i z Plzeňska, Sokolovska a dalších míst, kde nemocnost už dospěla do stádia epidemie," vysvětlovala Mária Spáčilová z rokycanského pracoviště Krajské hygienické stanice. Zákaz návštěv je tedy v případě Janova preventivní.

V Rokycanské nemocnici, a. s., se zatím k takovému kroku nechystají. Ředitelka Hana Perková uvedla: „V daném případě se řídíme doporučením epidemiologa. Situaci jsem konzultovala a v okrese v těchto dnech nemocných chřipkou výrazně nepřibývá. Počet pacientů mezitýdně spíše klesl."

Rovněž v Domově Zvíkovecká kytička se zmíněnou chorobou příliš nebojují. „Momentálně tu máme pět případů. Dva se objevily zkraje minulého týdne, od soboty pak vždy jeden denně přibyl. Naštěstí ale jen v rámci jednoho oddělení," konstatovala ředitelka Jana Česká. Doplnila, že dnes se budou na dalším postupu domlouvat s ústavním lékařem.

I v Harmonii jsou podle sdělení Deníku ve spojení s hygienickou stanicí. Zatím však klienti spíše trpí rýmami či jsou nachlazení. Proto zařízení o karanténě v současnosti neuvažuje.

Více přímo v Deníku.