Dívce, která po hádce s matkou odešla z domova bez potřebných léků a nevzala si ani mobil či peníze, hrozí tak silné záchvaty, že by její život mohl být ohrožen. „Vzhledem k tomu, kde a jak se v minulosti léčila, je navíc pravděpodobné, že by se mohla pokusit o sebevraždu," tlumočila slova lékařů Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. „Občas si zakouří cigaretu marihuany a její zdravotní stav se poté výrazně zhorší; můžou následovat nezvladatelné agresivní stavy a halucinace," konstatovala policistka.

Pohřešovaná slečna by se podle kriminalistů mohla vyskytovat kdekoli na území metropole. Možná se pohybuje v komunitě osob užívajících marihuanu nebo ve squatech. Detektivové ji ale hledají i v oblasti Plzeňska. Také tam má totiž rodinné a citové vazby. Její babička bydlí v Cheznovicích poblíž Rokycan. Nelze prý vyloučit, že dívka mohla zamířit i do této oblasti. Její chování v podobné situaci nelze předvídat ze zkušenosti; z domova totiž odešla poprvé.

Popis Nikoly S: jakékoli informace o pohřešované dívce hubenější postavy, která měří asi 165 centimetrů, přivítají policisté na lince tísňového volání 158.

Popis osmnáctileté Nikoly dále připomíná blonďaté vlasy, obyčejně svázané do culíku nebo drdolu, a modré oči. Na sobě by měla mít černé tílko, černou mikinu (nebo možná zelenou kostkovanou) a černé teplákové kalhoty. Na nohou má nejspíš kotníčkové boty značky Adidas v černo-zelené barvě. U sebe by měla mít černou plátěnou tašku přes rameno se znakem Converse, olemovaným růžovou barvou. Na ruce nosí korálové náramky.