K důvodu se stavební úřad města vyjádřit nechtěl. Za majitele objektu InterCoru vedoucí stavebního oddělení Mastný sdělil: „Budova stojí a v prosinci chceme otevřít. Souhlas k užívání stavby může ale vydat jen stavební úřad.

Jisté už je, že nově vzniklou prodejní plochu, která vyrostla v rekordním čase a předání zbrzdila až kolaudace, bude mít nyní pronajatou dm drogerie.

„Vzhledem k tomu, že otevření jsme plánovali už teď, je na něj skoro všechno připravené," sdělila vedoucí oddělení správy nemovitostí zmíněné instituce Pavla Kusová. „Záleží na majiteli objektu, jak se domluví dál, aby získal povolení na užívání stavby. Každopádně se kolektiv, který bude posílený, do nového těší," dodala.

Prodejna se přestěhuje z náměstí. Její působiště ale nyní bude jiného typu a podstatně větší skoro o třetinu.

„Podle dalšího příslibu bychom nově měli otevírat třetího prosince. Uzavření obchodu na náměstí, ten nebudeme dále provozovat, a zahájení prodeje v novém centru bude časově navazovat. Rozhodně z obchodního dění v Rokycanech ani na chvíli nevypadneme. Pro nás, a hlavně zákazníky, jsou výhodou větší prostory nového centra, nabídka sortimentu teď bude oproti nynějšku kompletní," informovala k záležitosti za centrální správu dm drogerie Kateřina Martíšková.

Vedoucí rokycanské filiálky Petra Aubrechtová konstatovala: „Na nové poměry se samozřejmě těšíme, všechno bude prostornější, hezčí a získáme i novou techniku. Navíc budeme moci nabídnout více produktů. Tím, že jsme byli malá prodejna, další druhy se do sortimentu prostě nevešly."