Kakejcov Vyjít ven se bojí lidé z Drážek. Tak je pojmenováno několik obydlí mezi Mirošovem a Kakejcovem, kudy vede frekventovaná silnice. Jenže bez patřičného označení obce.

„Modrá cedule je podle zákona vedena jako Jiný název. Na řidiče se zde tudíž nevztahuje nejvyšší povolená rychlost padesát kilometrů v hodině," postěžoval si obyvatel Václav Špíral. S dvouletou dcerkou vyrazí po silnici, jen pokud je to nutné: „Komunikace zde nemá krajnici. Navíc je její okraj rozdrobený a rozpadá se."

Poslední kapkou pro občany Drážek byly nebezpečně vyhlížející nehody na sklonku loňského roku. Obešly se sice bez zranění nebo ztrát na životech, ale lidé už čekat nechtějí. Při jedné kolizi například muž za volantem nezvládl koně pod kapotou a po nedobrovolné cestě příkopem narazil na betonovou skruž před domem. Auto se obrátilo a poškodilo vrata i plot pozemku. „Informovali jsme hned v listopadu starostu Kakejcova Josefa Brožíka o situaci a navrhli snížení rychlosti. Zastupitelé se naším podnětem zabývali a vyvolali jednání s úředníky rokycanského odboru dopravy," dodal Špíral.

Pro představitele Kakejcova však jednání se zástupci z okresního města nedopadlo šťastně. Úředníci odmítli umístění značky s omezením rychlosti. Jedinou správnou cestou je podle nich rekonstrukce nebezpečného úseku ve stylu chodníky, obrubníky, zastávka autobusu. To vše podle platných předpisů. „Obec na takovou investici ale nemá finanční prostředky. Kromě toho nám byla doporučena výstavba obchvatu," konstatoval ve stanovisku o výsledcích rokování Brožík.

Více přímo v Deníku.