V Hrádku i Chomutově se vrátili do starých kolejí. Co víc, dohánějí zakázky a plánují rozšiřování výroby.

„Rozsáhlou a náhlou havárii, kterou podnik nepamatuje od sedmdesátých let minulého století, se podařilo rychle opravit v rekordně krátkém čase. Rozjel se znovu i plný provoz sesterské ocelárny v Hrádku u Rokycan, která dodává pro chomutovský závod ocelové ingoty. Prioritně se nyní plní urgentní zakázky z předcházejících měsíců, kdy válcovny stály. Poté se pustí do plnění nových zakázek, které mezi tím průběžně získaly," informoval mluvčí Z-Group Steel Holding a.s. Miroslav Slaný.

Ten také vyzdvihl ty, kteří podnik v nelehké situaci podpořili. „Ať už jde o řadu našich zákazníků, kteří nám posunuli termíny dodání a nenakoupili trubky jinde, ale i některé evropské konkurenty, kteří nám poskytovali náhradní dodávky. Nejhorší, co by se nám mohlo stát, by bylo, kdybychom vypadli z trhu. Pro podnik by to bylo likvidační."

V současnosti je ale situace spíše obrácená. Chomutov se chystá rozjet čtvrtou směnu, a tak by si mohli být ´jistější v kramflecích´ i oceláři v Hrádku. Právě ti už od 29. října nepřetržitě vyrábí ocelové ingoty, jako vstupní materiál pro zpracování v Chomutově.