Vladislav Vilímec patří k nejúspěšnějším komunálním politikům ODS. Od roku 1990 je nepřetržitě místostarostou západočeské Kdyně, s níž spojil celý svůj život. Místní lidé mu dali důvěru už sedmkrát. V minulosti působil také v krajském zastupitelstvu a jako ekonomický náměstek hejtmana Plzeňského kraje přispěl k jeho úspěšnému hospodaření.

Otázky můžete pokládat ZDE

Od roku 2006 je poslancem za ODS. Věnoval se nejdříve práci v rozpočtovém výboru, v současnosti je členem Výboru pro sociální záležitosti. Na půdě parlamentu aktivně hájí zájmy samosprávy. Výrazně se například zasadil o zvýšení daňových výnosů, které mohou obce a města využít ke svému rozvoji a službám občanům. Vymezuje se také proti snaze rozšiřovat neúčelné a zbytečné kontroly samosprávy. Je předkladatelem či spolupředkladatelem několika zákonů, které snižují daňové zatížení občanů, napravují křivdy z dob minulého režimu a odstraňují zbytečnou byrokracii.

Pochází ze známé hudební rodiny, na koncertech na koncertech jako klavírista a jako houslový odborník současně pomáhá ve Společnosti Jana Kubelíka udržovat odkaz tohoto fenomenálního umělce. Je ženatý a spolu s manželkou vychovává jejího syna z prvního manželství.