Ochránci zákona hlídají takto okres už více jak rok. „Policejní cyklohlídky vznikly na Hrádecku za přispění Plzeňského kraje a několika místních obcí," uvedla mluvčí Policie České republiky Jana Tomková.

Smyslem je dostat se i do málo přístupných oblastí rajonu. „Ochránci zákona se při své službě na kolech zaměřují na prevenci v místech, kde se vyskytují cyklotrasy nebo v chatových oblastech na Mirošovsku a Strašicku," uvedla dále.

Provádějí i běžná šetření k různým případům a působí preventivně v oblasti majetkové trestné činnosti.

„Během služby kontrolují dodržování stanovených cyklistických tras ve vojenském újezdu na Strašicku, jelikož občané zde musí jezdit na řádně označených cestách," konkretizovala Tomková.

„Jízda na kole je příjemná změna. Všichni jsme jí uvítali. Je to určitě pro naší práci výborné zpestření," prozradil hrádecký policista Zdeněk Ineman.

Dohled u cyklostezek

Vojenský prostor je otevřený soboty, neděle a státní svátky po celý den. „V praxi tak nejčastěji kontrolují zaparkovaná vozidla u cyklostezek nebo na odlehlých místech," uzavřela Tomková.

Policisté pomáhají a chrání okres zvláště v letních měsících. „Už jsem je v lese potkala dvakrát. Svým projížděním vzbuzují respekt a myslím, že když tady jezdí, cítí se občané bezpečněji," prozradila cyklistka Pavla Suchá.

Pokud tedy navštívíte vojenský prostor můžete mít štěstí a potkat se tam s policisty v místech, kam se vozidla bez povolení nedostanou.