„Měli jsme přihlášených dvanáct týmů a pět jich odpadlo," uvedla za pořádající Domov Zvíkovecká kytička ředitelka Jana Česká. „Třeba místo dvou družstev postavili jedno, Mariánská musela odříci úplně, stejně tak Mnichov, Liblín družstvo postavil s potížemi, nám se také počet hráček zredukoval," vypočítávala Česká a dodala: „Jsem zvědavá, jak to zítra dopadne s kluky. Turnaj je totiž dvoudenní a v pátek by se ho mělo zúčastnit jedenáct týmů."

To, že virózy některé vyřadily z účasti, ale neznamenalo, že by tím atmosféra na drahách v Jiráskově ulici, kde se každoročně akce uskutečňuje, byla nějak ochuzená. I když se děvčata těšila na vzájemné shledání po delším čase, zápolila urputně. „Však jsme se na utkání také pořádně připravovali," konstatovala Maruška Koubková ze Zvíkovce. Dozvěděli jsme se i to, že Kytičky navštěvují kuželnu jednou až dvakrát měsíčně, a to díky sponzorskému daru Lions´ clubu Rokycany, který prostory hradil i pro turnaj.

Zatímco nám toto Zvíkovečtí vyprávěli, zazněl zvonec na znamení dalšího striku, tedy sražení všech kuželek naráz. „Započítat to ale nemůžu, šlo o zkušební pokus. Smůla," konstatoval po doznění potlesku rozhodčí Václav Charouz. „To tak bývá, ty zkušební se povedou nejvíc," shodli se jeho kolegové Oldřich Lohr a Jan Jungr. Jana Ratajová z Mačkova ale dlouho nesmutnila, v rámci pětadvaceti hodů, na něž se hrálo, se jí úspěch podařilo zopakovat. A už zněl zvonec znova, tentokrát pro její týmovou kolegyni Miluši Netrvalovou.

Ostatní už měli dohráno, ale v průběhu zápolení se hlahol zvonu ozýval i pro zvíkoveckou Bohunku Novákovou a Ivu Langrovou. Ve výsledku se nakonec už zmíněné Bohunce dařilo nejlépe, nakoulením 119 bodů si zajistila prvenství. Jana Wohlmutová z Liblína se ziskem 110 bodů umístila druhá a její kolegyně Marie Kůtová si se 106 body vysloužila bronz.

Pokud jde o družstvo, v čele žebříčku se s 581 body ocitl tým Mačkova, 544 bodů nakoulených družstvem Zvíkoveckých kytiček 1 se jim postaralo u druhou příčku a na třetí vystoupal součtem 467 bodů Liblín. Na všechny účastníky čekala odměna v podobě kera-mické kuželky, plyšák, diplom, pro družstva dort a na ta nejlepší navíc poháry. Tentokrát je věnoval Michal Bejček.