Ještě dneškem totiž po včerejším zahájení akce pokračuje výlov Cekovského rybníka. Celkově je už třetím v sezóně a zatím vydal jak velké kapry lysce, o průměru zhruba 2,70 kilogramu, tak drobnější. Macky rybníkáři určili na vánoční stůl tuzemských zájemců. „V Čechách je totiž poptávka po větších kusech. Ty menší, do dvou kil, budeme opět expor-tovat do německy mluvících zemí. Tam zase velkou rybu nechtějí," informoval šéf rybníkářů Radek Jandera.

V síti vodních hospodářů zatím uvízl asi metrák štik a zhruba stejné množství sumců. Ti se ale většinou po čase vrátí zpět. Zatím ovšem stej-ně jako další sousedé z rybníka putovali do sádek. Nechyběli ani o Vánocích hodně žádaní amuři, jichž bylo zhruba osm metráků. K nim dnes přibudou další šupináči i lysci.

Ryb na svátky bude dost, ale ceny poněkud stoupnou. Loňských 77 korun za kilogram už je minulostí. „U nás, v sádkách, to bude osmdesát korun," sdělil Jandera.

„Dobře jsem udělala, že jsme si došla kapra koupit na hráz. Vyšel mi levněji a před Štědrým dnem odpadne jeho shánění. V mrazáku se neztratí," mínila Dana Oppová. V lokalitě má chatu a jinak je Pražačka. Zvyk prodávat ryby na hrázi vítá. Včera nebyla sama, zájemců se sešlo víc. Dnes poskytnou rybníkáři tuto šanci ještě jednou.