„Pro cyklisty i turisty je to úžasný způsob, jak poznat krajinu brských lesů. Letos jsem z účasti nadšená," svěřila se Strolená. Nejmladším účastníkem byl Tomášek Synek, který v necelých dvou měsících zdolal pětikilometrovou trasu u maminky v šátku. Nejstarší účastnicí pak byla sedmdesátiletá dáma. „Nejrychlejší čas na všech trasách měl Milan Urban. Zvládl sedmdesát kilometrů v čase devět hodin a patnáct minut," konstatovala.

„Titul největšího Brďáka si zasloužil doprovod Zbyněčka Vasila, který ho v kočárku protlačil trasou dlouhou třicet kilometrů trasou," uzavřela Strolená.

Zájem mezi lidmi byl obrovský. „Letos jsem vyrazila se synem poprvé. Jdeme na pětikilometrový úsek. Určitě se ale vydáme i na další ročníky," svěřila se Marie Tomková z Rokycan. A právě nejkratší trasa byla určená zejména pro rodiny s dětmi. „Letos ji absolvoval i oddíl mladých mirošovských Soptíků," uvedl vedoucí Vladimír Brandtner. V hasičárně pak akci doplnil pestrý doprovodný program. Bylo možné nahlédnout pod pokličku zdravé výživy a zdravého vaření. Vodní záchranáři předvedli postup správné resuscitace zraněného, což si malí hasiči vyzkoušeli v praxi. Děti a maminky si mohly vyzkoušet pletení proutěných výrobků z pedigu.

Mirošovští hasiči pak předvedli výjezd k zásahu a pak představili techniku, kterou disponují. Postarali se také o teplé občerstvení.