„Nechtějte po mne hodnotit sezonu. Některý den je to hektické a auta musí čekat. Jindy je přece jen volněji," konstatoval zkušený převozník. Na jeho plavidlo se vejdou maximálně dvě osobní auta a dvacet pasažérů. Jízda přes vodu ovšem trvá jen pár desítek vteřin, takže obavy ze zpoždění jsou zbytečné. Prám je vlečen na řetězech elektrickou kočkou, která se pohybuje po silném ocelovém laně napnutém mezi stožáry nad řekou.

Na levém břehu leží zhruba kilometr od přístaviště vesnička Nynice, což je součást Hromnic. Břeh pravý je vlastně branou do našeho okresu, i když většina motorizovaných cestujících míří do Darovanského dvora. Láká je především nádherný golfový areál s několika unikátními jamkami a neopakovatelnou atmosférou. „Nelze říci, že by to bylo z jedné strany na druhou nějak výrazně silnější. Provoz je tu rovnoměrný a někdy hodně dlouhý. Oficiální provozní doba je sice od osmi do osmnácti hodin, jenže občas ji musím natáhnout. Než to golfisté všechno obejdou, to přece jen chvíli trvá," má pochopení Šišiak.
Loni tu přes Berounku převezl prezidenta Václava Klause, který byl nadšený, leč funkce měnit nechtěl. Začátkem tohoto týdne pro změnu převozník vášnivě diskutoval s plzeňskými fotbalisty Václavem Procházkou a Pavlem Horváthem: „Kopanou miluji. Znám trenéra Zdeňka Michálka, ale na jeho divizní Chrást se kvůli práci nedostanu. Horvátha jsem alespoň pochválil, jak zhubl."