V rokycanském Hutchinsonu nám vedoucí personalistiky Samir Poul sdělil, že systém plateb mají nastavený jinak. „Preferujeme stabilní výdělky v rámci celého roku, takže speciální odměny před dovolenou nemáme," sdělil a upozornil: „Naproti tomu však zaměstnavatel poskytuje dovolenou pěti týdnů za rok." Doplnil také, že pokud jde o výrobu, mají stabilní výhled až do podzimu, a dokonce budou tento měsíc nabírat asi třicet lidí. Nucené čerpání dovolených se tedy nepraktikuje.

Jinak k záležitosti přistupuje závod Euwe Eugen Wexler. „Peníze navíc zaměst- nancům před dovolenými vyplácíme, a to nadvakrát. Jednou v červenci a potom koncem roku. Kolik to bude, se odvíjí od splnění stanovených ukazatelů," vysvětloval jedna- tel Petr Krob. „Záleží na výsledcích celého kolektivu, započítávají se do nich například i nutné vícepráce. Pokud budou náklady vysoké, zbude na odměny méně," informoval a podotkl: „V současnosti zákazníci požadují slevy a zvyšují požadavky. S tím souvisí i procento reklamací." Momentálně se výsledky závodu za červen teprve vyhodnocují. „Zdá se, že zčásti odměny zůstanou, ne však v plné výši. Možná tak ze sedmdesáti procent původního předpokladu," odhaduje jednatel. Přihlíží se i k vývoji na trhu. Za poslední dobu podle Kroba obrat Opelu, jemuž dodávají výrobky, klesl o 44 procent. Škodovka zase zařazuje dovolené, takže snižuje plány výroby. Tomu přizpůsobí dění i závod „Určitě je příjemné dostat před rekreací plat navíc, vydá se vždy více, než obvykle. A bývalo to ještě lepší," uvedla pracovnice Marcela.

Zbirovia Zbiroh na dovolené nepřispívá. „Zaměstnancům touto formou plat nezvyšujeme, přispíváme jiným způsobem, například měsíčně formou stravenek," uvedl místo- předseda představenstva Pavel Prachař. Pokud jde o čerpání volna, pro výrobní úseky je teď v létě stanovené celozávodně, a to od 22. července do 6. srp- na. Pracovníci obchodního úseku a expedice jsou na tom jinak. Musí se prostřídat, aby v nich stále někdo fungoval .