Tentokrát kluky a děvčata seznámili s projektem Hasík. Vlastně se jedná o preventivně výchovnou činnost zaměřenou na vzdělávání žáků základních škol v oblasti požární ochrany.

Za žáky prvního až třetího ročníku tentokrát zamířili Petra Moulisová a Karel Šnaiberk z HZS Rokycany. Malí posluchači si při besedě ujasnili řadu potřebných zásad. „Vyšli ze rčení Oheň je dobrý sluha, ale špatný pán a vyvozování poznatků jim hravou formou šlo výborně," konstatovala ředitelka Marie Pražská. Školáci získali i další povědomí o práci hasičů, zopakovali si telefonní čísla tísňového volání a způsob nahlášení mimořádné události.

Děti pak společně s hasiči určovaly, odkud může hrozit nebezpečí požáru a navrhovaly, jak mu zabránit. Do hlaviček si také vštěpovaly, jak postupovat, kdyby už požár vypukl. V průběhu dne došlo rovněž na praktické ukázky a důkladně si mohly prohlédnout ochranný oblek ha-sičů, včetně dýchacího přístroje a ochranné přilby, kterou si následně zájemci i vyzkoušeli. Vědí už také, jak tyto pomůcky fungují a nakolik dokáží ochránit. Za správné odpovědi a prokázané znalosti byli kluci a děvčátka odměňovaní drobnými dárky.