Už tak depresivní podzimní dny se stanou v Hrádku pro mnohé ještě depresivnějšími. Na několik desítek lidí má totiž údajně v září čekat v Železárnách Hrádek výpověď.

„Dozvěděli jsme se, že z jednotlivých provozů má odejít na pět desítek zaměstnanců. Můžu říct, že pomalu začínám litovat nejen těch potencionálně vyhozených, ale i těch, co zůstanou," konstatoval jeden z pracovníků.

Co je na informacích šířících se mezi lidmi pravdy, jsme se zeptali mluvčího společnosti Z-Group Steel Holding a.s. Miroslava Slaného: „Mohu potvrdit, že se bude optimalizovat počet pracovníků. Nevíme ale v tuto chvíli ještě přesně, kolika zaměstnanců a koho konkrétně se to bude týkat. Vše musíme nejdříve projednat s odbory a poté informovat nejprve ty, kterých se to dotkne."

Před nepopulárním rozhodnutím však Hrádek čeká další odstávka. Z provozu ho částečně vyřadí továrna v Chomutově.

„V tuto chvíli řešíme velký problém poruchu v provozu v Chomutově, kde se zlomilo ozubené kolo, kvůli kterému se zcela zastavil provoz. Dojde tak i k omezení výroby v Hrádku, protože produkuje ocel, která se dále zpracovává právě v Chomutově. Ten nyní stojí. Aktuálně hledáme, kdo nám dokáže toto ozubené kolo, které má v průměru čtyři metry, vyrobit, za jak dlouho a za kolik. Půjde o velmi nákladnou opravu," uvedl Miroslav Slaný.

Zaměstnance trápí ještě jeden problém. Čekají totiž na výplatu mezd za červen.Ti šťastnější se zatím dočkali alespoň její části v podobě vyplacené zálohy.