Město a specializovaná firma z Plzně, kteří podívanou plánují, tímto posunutím vycházejí vstříc hlavně dětem. Užijí si oslav a nemusí přitom s rodiči ponocovat nebo vstávat o půlnoci. Ostatně o tom, že zájem i v letošním roce nepoleví, svědčili lidé hromadící se okolo kulturního domu už 20 minut před začátkem.
„Doufám, že si dnešní podívanou užijete. A na závěr mám jedno přání: Buďme na sebe v tom příštím roce všichni hodnější," uzavřel svoji novoroční řeč a přání směřované k davu starosta města Jaroslav Perlík.
Ten také pozval všechny 
k občerstvení, respektive něčemu na zahřátí. Pro děti městský úřad připravil varny s teplým čajem a pro dospělé svařák. O dav s kelímky se pak starala místostarostka města Vlasta Vasková.
Nezklamal ani samotný závěr podvečera. Několikaminutová show, v hodnotě dvaceti tisíc korun, kolik novoroční podívaná stála, pak doslova nadchla čekající, kteří rázem odpustili i několika minutovou ´napínací´ prodlevu mezi sváteční řečí starosty a vystřelením první salvy rachejtlí. Zdá se, že Hrádek je ve vítání nového roku pro své občany, a nejen pro ně, zkrátka jistota a trefa do černého.