Na akci dorazilo přes sto obyvatel města, kteří si nenechali ujít proslovy politiků a hlavně prohlídku objektu. „Jsem moc rád, že se nám stavbu povedlo konečně dodělat. Bude to velká úleva především pro seniory, kteří nebudou muset k lékaři až do Rokycan,“ uvedl starosta Radnic Josef Pašek.

Polikliniku za více než dvacet milionů korun, kterou nyní obsadí sedm lékařů, si místní nemohou vynachválit. „Myslím, že mohu říct za všechny, jak jsme spokojeni. Už se těším, až to začne fungovat. Ten objekt je moc pěkný a určitě bude výborně plnit svůj účel,“ pochválila Věra Chvojková z Radnic.

Opuštěný areál koupilo město v dražbě za jeden a půl milionu. Před třemi lety začalo s rekonstrukcí, rozdělenou do tří etap. Důvodem bylo uvolňování finančních prostředků z rozpočtu města, které mělo největší podíl. Ze zmíněné sumy se dotace pohybovala kolem osmi a půl milionu. Znamená to, že zbývajících dvanáct museli dodat Radničtí.

Nadšený byl i náměstek ministra vnitra a patriot regionu Jaroslav Salivar: „Je to další díl aktivit vedení města směrem k občanům. Už tu máme pobočku hasičského záchranného sboru, výjezdové místo záchranné služby a nyní i lékařskou péči v jednom místě.“ Vlastní zahájení činnosti se odehraje v květnu.