Právě dětské hřiště bylo včera dopoledne oficiálně zprovozněné a spolu s ním se na dráhu vydali první inline bruslaři. „Se stavbou jsme začínali před rokem a k žádosti o dotaci krajského úřadu jsme přiložili výtvarné návrhy školáků z Veselé. Určitě se líbily, protože jsme se dočkali čtyř set tisíc korun, což je 
z celkové sumy 627 tisíc částka významná," konstatoval starosta obce František Bůcha. Obdobně to dopadlo s dráhou. Krajská injekce představovala 200 tisíc a kompletní částka na výstavbu byla ´jen´ o 95 tisíc vyšší. Pozitivní je, že šanci dostaly místní firmy. Zemní práce realizovali zaměstnanci společnosti Karla Lukeše z Volduch, o zeleň se postaral domácí HD Strom a projekt přenesli na papír odborníci z kanceláře Area.

Čtvrteční otevření se týkalo předškoláčků z rokycanské mateřinky U Saské brány, po nich kluků a děvčat z veselské malotřídky a se zvířátky dorazil populární Václav Chaloupek.
Víkend je v Rakové pouťový a odpovídá tomu především sobotní dění. Ve 12.30 dojde na přestřižení pásky fotbalového stadionu (dnes se prý seká i lajnuje) a neuvěřitelné množství lákadel je přichystáno pro malé návštěvníky. taneční zábava startuje ve 21 hodin a magnetem tomboly je polovina pašíka i televize.