Pravděpodobně s pevnými nervy a nutnou dávkou trpělivosti budou muset vyrazit do Rokycan ti, jež potřebují nový řidičák (jde o oprávnění, vydaná od 1. ledna 2001 do 31. prosince 2002). Podle získaných informací vyřizují zatím žádosti pouze někteří. „Chodí sem skutečně minimum lidí. Od sedmnáctého září je k dispozici také on-line rezervace," sdělila ze sekretariátu města Eva Praumová. Elektronické přihlášení má průběh záležitosti zrychlit. Jen málokdo se tímto způsobem na odbor dopravy přihlásí.

„No, zatím to neřeším. Mám přeci ještě čas. Na poslední chvíli to ale taky nechci nechat, protože pak bych strávit na úřadě půl dne. Vyrazím tam v říjnu," řekl Petr Kočandrle. Jeho kolega Milan Trejbal zastává podobný názor. „Chystám se v nejbližší době na odbor dopravy zavítat. O on-line objednávce jsem nevěděl a možná ji využiji," sdělil.

Z výše uvedených důvodů proto očekávají úředníci kalamitu. „Pokud se situace podstatně nezlepší, může k ní bezpochyby dojít," potvrdila Praumová. Četné komplikace se zpracováním množství žádostí a čekání v dlouhých frontách si přitom Rokycanští mohou jednoduše ušetřit. „Doporučuji o výměnu požádat vskutku co nejdříve," radila zaměstnankyně města. Lidé totiž musí počítat s dvacetidenní lhůtou na vyřízení. Pokud vše nechají na poslední chvíli, jejich řidičský průkaz jim propadne. S tím pak nesmí na silnici vyrazit. Uspíšit výměnu mohou jedině tak, že zaplatí pět set korun a průkaz dostanou za pět dnů.