Hlouběji do kapsy v současnosti musí sáhnout většina lidí, která navštíví řeznictví nebo uzenářství našeho okresu. Na vině je zřejmě špatná úroda a s ní spojené menší množství krmiva pro prasata. „Informaci mohu potvrdit. Během čtrnácti dnů šla nahoru krkovice a pečeně bez kosti, a to o osm korun," sdělil Pavel Kreisinger z Mirošova. Plec tady pořídíte o 6 Kč dráž, kýtu o 5 Kč a boky o 2 Kč. Raketové navyšování cen se nevyhnulo ani dalším. „V průběhu měsíce se dá hovořit o pětiprocentním nárůstu. Za týden jde pak o korunu navíc za kilogram masa," uvedl Jan Pardovský. „U vepřového z dovozu si teď spotřebitelé připlatí dvě až tři koruny," dodal Jaroslav Mar-kvart. Situace je podle řezní- ků nevyzpytatelná. Mění se takříkajíc ze dne na den. Odborníci ovšem hovoří o dalším navýšení cen. Jaromír Šnajdr ve Volduchách se dosud zdražení úspěšně brání. „Důvodem jsou velké zásoby, které jsem měl. Kromě toho vybírám dodavatele s dobrými nabídkami," vysvětlil a dodal, že za pár dní může být vše zcela jinak.

Více přímo v Deníku.