Podzim je tu a s ním i topná sezóna. Pro domy, které jsou připojené na centrální vytápění, každopádně. Záleží na lidech, zda možnosti využijí.

„Ceny za dodávku zůstávají pro odběratele na stejné výši jako dosud. V Rokycanech na té, na níž spadly k prvnímu červenci 2014, po uvedení kogenerační jednotky v kotelně U Václava do chodu," „sdělil za AG Energie Teplo Aleš Hrnčál. Podle jeho oznámení se v Rokycanech jedná o 554 Kč (bez DPH) za gigajoule. Informoval také, že o změně neuvažují ani od ledna příštího roku.

„Kogenerační jednotka, provozovaná ve spolupráci s ČEZ (teplo vniklé při výrobě elektřiny se využívá k vyhřívání vody k vytápění) umožnila, že plynové kotle na vytápění jsou teď jen pojistkou pro největší špičky mrazů v zimě. V jiných kotelnách ale plynem vytápíme, objemy tohoto média pro další období máme zajištěné," ujistil Hrnčál.

Zajímala nás také cena pro Zbiroh, tam je 585 Kč bez DPH, ale i tady by se místní měli dočkat dalšího snížení.

„Spolupracujeme s ČEZ na dalších projektech kogeneračních jednotek (KGJ). Nejdále je příprava plánů na zbirožskou, rádi bychom ji dali do provozu příští rok v létě. Znamená to ale dostat se ještě přes spoustu úředničiny," poznamenal Hrnčál.

O dvou dalších kogeneračních jednotkách se uvažuje v Rokycanech. Momentálně projektanti pracují na studiích proveditelnosti. Momentálně se ve zmíněných místech topí plynem.

Před zimou také část rokycanského sídliště U Václava rozkopala rekonstrukce venkovních rozvodů tepla. Původní jsou totiž skoro čtyřicetileté a nezřídka dochází k problémům. Občané se ale doma ohřát mohou. Zatím se používají staré rozvody, až po dokončení nové sítě dojde na přepojování. Předpoklad zatím zní na konec měsíce října!