Vyhlášení bankrotu prádelnou LC Union dopadlo nejen na její kmenové zaměstnance, avšak způsobilo problémy i různým firmám, třeba restauracím, školkám či závodům.

Před pár dny se však radní města rozhodli propojit dvě záležitosti. Odsouhlasili opatření, které by mohlo znamenat zaplnění výše popsané mezery v nabídce trhu, ale zároveň řeší další zájem Rokycan. A sice pomoc hotelu Bílý lev, jenž město vlastní, ovšem jinak funguje pod soukromým provozovatelem.

„Dohodli jsme se s firmou, která už se praním ve velké zabývala jinde. Poskytovala totiž tuto službu i nám, spolupracovali jsme. Protože uvažovali o rozšíření okruhu, nabídli jsme jim prostory," sdělila provozovatelka hotelu Pavlína Rusu. „K dispozici byl suterén. Jeho využití znamená přísun dalších peněz pro hotel, který můžeme využít," dodala Rusu.

Fungování prádelny u Bílého lva už je v chodu. Má to však háček: „Vybudovali jsme si už svou klientelu, nebráníme se však rozšíření. S prostorovou kapacitou, kterou tu máme, je to ale těžké," sdělil za firmu David Menšík. „Potřebovali bychom více místa a vyřešení dalších záležitostí. Každopádně by to znamenalo užší domluvu s městem Ale zase bychom pak mohli přijmout další lidi do provozu, čímž by se o něco snížila nezaměstnanost," vysvětloval Menšík. Dodal, že do Unionky se přestěhovat nešlo, protože je zadlužená a to by znamenalo nejdříve vše vykoupit. Z dopravního hlediska, ale i prostorového, by to však podle Menšíka bylo ideální. Zatím i s řidiči se o chod zařízení umístěného v suterénu hotelu stará deset lidí.

Od vedení někdejšího LC Unionu jsme se dozvěděli, že jednání o vybřednutí ze situace a dalším možném provozu se vedou, ale zatím ještě o fungování nemůže být řeč.