V konkurenci devatenácti soutěžících v kategorii classic po složení odborného testu a samotného vystoupení před početným publikem a umíchání svého vlastního nápoje skončil Milan Sedláček na třetí místě.

Jeho kolegyně, Eliška Černochová pak ve druhé polovině startovního pole. A to i přes to, že v samostatném bodování jednotlivých kategorií byla v technice a přípravě hodnocena jako jedna z nejlepších.

Milan byl úspěšný v bodování chuti a vzhledu nápoje, kde byl absolutně nejlepší. Na třetí místo ho posunula až nervozita a malé překročení soutěžního limitu.

"Milan vymyslel špičkový nápoj! Bylo by překvapením, kdyby se neumístil hodně vpředu. Škoda nervozity a překročení soutěžního limitu. Eliška zvládla dokonale techniku přípravy a její nápoj nebyl o nic horší. Naopak. Byl originální a vybočoval z řady ostatních, což mu ale nakonec místo výhody přineslo ztrátu několika bodů, které už v ostatních kategoriích nešlo dohnat,“ komentovala výkony svých svěřenců učitelka odborného výcviku Ivanka Vašáková, která je na soutěž připravovala.

Přesto si reprezentanti SOU Jeřabinová od přísných rozhodčích barmanské asociace odnesli řadu důležitých rad a poznatků, které zúročí až ve své profesní budoucnosti.