„Není v tom žádná finta,“ smál se ředitel celodenního zápolení Ladislav Král. Obě jednotky prý poctivě trénovaly a výsledek se dostavil. Zahajovací disciplinou byl sportovně laděný přechod lávky s úkolem nevybryndat vodu ve sklenicích. Zima byla citelná a místní fanouškům se na hřiště moc nechtělo. Po poledni ale dorazili, obsadili prakticky všechny lavice a atmosféra byla vynikající. Točení u tyče bylo druhou soutěží a finále patřilo požárnímu útoku.

„Chtěli jsme tohle měření sil pojmout i humorně a radost mám z přítomnosti rokycanských profesionálů ze směny C. Vystupují pod hlavičkou Švejk týmu,“ dodal Král.

Sčítání dosažených časů netrvalo dlouho a organizátoři předali ceny. Ve skupině žen Podmokly zvládly tři úkoly za 435 vteřin. Druhé skončily Mlečice (510 vteřin) a třetí Terešov s 580 sekundami.

Podmokelští chlapi zvládli porci soutěží za 392 vteřin a o pouhých deset sekund odsunuli na stříbrnou pozici bojovníky z Chlumu. Třetí místo patřilo Mlečicím, čtvrté Švejk týmu, pátý se umístil Těškov, šestý Prašný Újezd, sedmý Terešov a osmá Studená, což byl zároveň jediný mimookresní účastník. Pozval přátele na 19. září. Studenská koniáda je setkáním majitelů historické techniky. Především pak koňských stříkaček.

Už další sobotu se ale závodí na Rokycansku, a to hned dvakrát. V Týčku pořádají hasičské rodeo (začátek ve 13 hodin) a v Cheznovicích II. ročník Memoriálu Miroslava Vojče. Start je zde v půl jedenácté.