Ani dlouhá jednání, diskuse či žádosti o setrvání, tlumočené provozovatelem, neměly dlouho úspěch. Radní na definitivě trvali. Roli ´přímluvce´ nakonec sehrálo až parkoviště u zmíněného centra.

„Po jedenatřicátém červen- ci měla společnost Norma dva měsíce na vyklizení pozemku a uvedení do původního stavu. Ničit hotové parkoviště a stavět na jeho místě nové úplně od základu by ale bylo vyhazováním peněz. Proto jsme se nakonec dohodli," uvedl včera starosta Vladimír Šmolík.
Za bezúplatný převod parkovací plochy, vyložené zámkovou dlažbou, radní Normě prodloužili život ve městě do 21. 8. 2013. Nájem bude odvádět ve stejném rozsahu jako dosud.

„Je to asi dobře, vždyť Rokycany pro letošní rok úpravu plochy v rozpočtu neměly. Aby tak prostor ležel nevyužitý a městské kase utíkal možný výdělek v podobě nájmu, by asi nebylo hospodárným řešením," konstatovala například Dana Pospíšilová.

Na celou záležitost setrvání a odchodu Normy měli občané rozdílný názor. Některým byl osud zařízení lhostejný, protože ho nenavštěvují. Jiní, kteří obchod víceméně využívají k pravidelným nákupům, zařízení chválí. Ukázala to minianketa Deníku. Vyloženě spokojení teď ale jsou například manželé Pechočovi, kteří podle svého tvrzení do marketu chodí nakupovat nejraději. „Připadá nám to tu takové domácké a prodavačky jsou ochotné," vysvětlovali. Spokojeni jsou i samotné zaměstnankyně. Vidina hledání nového místa či eventualita dojíždění za prací je, jak potvrdila vedoucí Hana Černá Blechová i Lucie Fišerová, vůbec nelákala a obávaly se jí.