Desátého prosince, úderem 18. hodiny, si tam v souladu s rozhlasovým vysíláním zanotují Nesem vám noviny, poté Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel, Pásli ovce valaši a nakonec Vánoce, Vánoce přicházejí.

Na přípravu jsme se zeptali starosty Petra Uhra.

„Těžko odhadnout, jak velký sbor se v našem městysu s necelými sto osmdesáti obyvateli sejde. Věřím, že co nejpočetnější. Zveme a děláme pro to, co se dá. Čím častěji koledy v předvánočním čase znějí, tím lépe. Pořádáme tu sice koncerty v kostele, ale jak říkám zpívání v adventě není nikdy dost."

Kde se tentokrát akce odehraje?

„Hlavně kvůli dětem jsme se ustanovili, že v prostorách úřadu. S námi se na přípravě podílejí i místní ženy. Rozhodli jsme se totiž, že dění využijeme rovnou k uspořádání mikulášské nadílky. Uskuteční se sice s malým zpožděním, ale zase ji bude provázet pěkná atmosféra navozená právě společným zpěvem."

Myslíte, že si lidé s texty poradí?

„Určitě. Aby šlo všechno jako po drátku, namnožili jsme z Deníku obdržené texty a zpěvníčky rozdáme. Kromě toho slova budou na místě k vidění ve zvětšené verzi. Promítneme ji.

Aby z akce měli potěšení i ti, co se do úřadu nedostanou, celý přenos z adventního setkání chceme pouštět do obecního rozhlasu. Navíc pocit, že Zvíkovec všechny své hlasy přidá k takové spoustě lidí po celé republice, je moc pěkný."