Vzhledem k tomu, že sál rokycanské sokolovny je uzavřený, se akce konala v Hrádku. A bylo zde vyprodáno.

Členové soudobé Rokytky během 25 let vystřídali dva názvy. Do roku 2006 působili jako Rokytička, pak převzali jméno nejstarší složky souboru. „Stali se Rokytkou a hrdým pokračovatelem tra- dice. V nejhojnějších časech působilo v několika složkách souboru až 60 dětí s pěti vedoucími," připomněl Tomáš Beránek. „Je úžasné, jak se děti od okamžiků, kdy jsme je postrkovali při vystoupeních, propracovaly až do doby, kdy samy každoročně organizují ples, zařizují si festivaly i zájezdy," zavzpomínala vedoucí Ivana Šiková.

Ilustrační foto
Policisté, hasiči i vrtulník pátrali po dvouleté holčičce

Dnešní soubor Rokytička je v Rokycanech třetí nejstarší. Po Sluníčku a soudobé Rokytce převzal tíži soutěží dětských folklorních souborů, kde rozhodně nedělá ostudu. Účastní se rovněž řady festivalů. Vedoucí Jana Petříčková a Kristina Mášová se úspěchy svých svěřenců na výročním koncertu v Hrádku s chutí pochlubily.

„Celkově byl koncipovaný jako přátelské setkání několika generací tanečníků i muzikantů. Chybět proto nemohlo ani Malé Rokytí – naděje rokycanské folklorní budoucnosti," dodal k Petr Jirsa.

Na jevišti se vzpomínalo na začátky i slavná vystoupení a divákům připomněli členové souborů nejlepší kousky ze svých repertoárů. Všechny moc potěšilo, když se k vystupujícím nacvičením působivého tanečního čísla přidala část bývalých členů. A mimochodem – původní Rokytka si připomene zanedlouho už padesátku!

Na snímku mladší z dramatických souborů školy při představené Šípková Růženka.
Školáci se představili jako herci