Deník spolu s Českou barmanskou asociací, Bohemia sektem a Akademií hotelnictví a cestovního ruchu vyhlašuje soutěž o nejzajímavější, nejnápaditější a nejchutnější koktejl, jehož nedílnou součástí musí být nealko šampaňské Bohemia Sekt.

Co musíte pro výhru, kterou je karton sektu od Bohemia Sekt a prohlídka ve Starém Plzenci včetně degustace pro 4 osoby udělat?

Vyfoťte se s připraveným koktejlem, pošlete nám recept a název koktejlu na adresu koktejly@denik.cz.

Hodnotit se bude nejen chuť a vzhled koktejlu, ale také nejoriginálnější název a nejvtipnější fotografie.

Fotografie s názvy koktejlů budou průběžně zveřejňovány v novinách i v tomto článku. Odborníci z České barmanské asociace nakonec vyberou tři vítěze.

Vyhlášení vítězů se uskuteční 16. dubna u příležitosti barmanské soutěže Plzeňský šejkr v hotelu Central na nám. Republiky v Plzni.

Vítěz získá karton sektu od Bohemia Sektu a prohlídku ve Starém Plzenci včetně degustace pro 4 osoby, druhou cenou bude večeře pro dvě osoby ve Vinárně Jadran, Bezručova 9 v Plzni a autor třetího nej… receptu získá předplatné Deníku.

Soutěž probíhá do 9. dubna.

Soutěžní koktejly

Modrá lagunaModrá laguna

Bohemia Sekt nealkoholický 0,15 l
Curacao Blue 0,04 l
limetka
kůra z citronu

Koktejl připravila Zuzana Fiedlerová

Pták OhnivákPták Ohnivák

4 cl griotky
8 cl Bohemia Sekt nealko
8 cl meruňkového džusu
jahoda a citron na ozdobu

Koktejl připravil Zdeněk Matouš

Socha svobodySocha svobody

1,5 dcl Bohemia Sekt nealko
0,4 dcl peprmintového likéru
1,0 dcl broskvového džusu
limetka

Koktejl připravila Karla Colori

Magická hlubinaMagická hlubina

0,4 dcl Bohemia sekt nealkoholický
0,4 dcl Curacao blue
0,4 dcl Plum vodka
0,4 dcl Aloe vera džus

Koktejl připravila Anna Holá

Jahodové sněníJahodové snění

0,2 litru nealkoholického Bohemia Sektu
0,04 litru vodky
0,04 litru meruňkového džusu
jahody

Koktejl připravila Jana Slámová

Dolce vitaDolce vita

0,4 dcl Bohemia sekt nealkoholický
0,4 dcl Curacao blue
0,4 dcl Plum vodka
0,4 dcl Aloe vera džus

Koktejl připravil Richard Kotáb

SrdceSrdce

300 ml zeleného jasmínového čaje (scezený, vychladlý)
5 cl šťávy z černého rybízu
2 jahody
20 ml nealko Bohemia Sektu
20 ml multivitaminového džusu

Koktejl připravily žačky 28. ZŠ Henrika Svobodová a Karolína Tučková

Rady odborníka, jak namíchat dobrý koktejl

O rady, jak namíchat co nejlepší koktejl, jsme požádali odborníka, specialistu pro gastronomii společnosti Bohemia Sekt Václava Příbka.

Co byste poradil čtenářům, kteří se chtějí soutěže zúčastnit? Co by neměli při přípravě nápojů opomenout?
Použijte své oblíbené potraviny – nebojte se e;xperimentovat se sirupy, čerstvými šťávami, různými druhy ovoce. Dbejte na čistotu a čerstvost použitých složek. Zkuste se inspirovat Bohemia Sektem nealkoholickým a podpořit jeho chuť. Nepoužívejte více než čtyři suroviny – jde nám o jednoduchý koktejl, který si bude moci namíchat každý.