Chybějící peníze teď navíc znemožňují zahájení realizace dalších plánů. „Máme dokonce vydané registrační listy, ale záměr se uskutečnit nedá. Nejsou na to prostředky," uvedl starosta Jiří Hahner.

Místní si připadají jako na houpačce, jednou se blýská na časy a zdá se, že už-už se ledy pohnou, pak zase přijde stagnace. „O vyplacení přiznané dotace na kanalizaci bojujeme neustále, hmatatelné výsledky ale zatím nejsou. Doufali jsme, že se letos dočkáme přelomu, ale stav asi zůstane stejný. Přece jen se však záležitost pohnula – pro nás vyplynuly nové úkoly, a to zahájit výběr nového provozovatele zařízení. Jen samotné řízení nás   ale   bude   stát   další    statisíce," posteskl si starosta.

Zamrznutí finančních prostředků obec limituje. Brání jí zahájit další připravené investiční akce. S ohledem na peníze vázané ´v kanalizaci´ zastupitelé například pozastavili plánovanou rekonstrukci mateřské školy. Měla začít o prázdninách a přinést budově novou střechu, okna a zateplení. Jak moc je úprava potřebná, Deníku opět potvrdila učitelka Ivana Janoušková. „Topení nás stojí těžké peníze a horko  tu  ani pak rozhodně není. Těšili jsme se i na hezčí prostředí," uvedla mimo  jiné.

Více přímo v Deníku.