Nyní však přibyly také střevní potíže. „Nejvíce nemocných je v současnosti mezi školáky. Děti v předškolním věku nemoci mají už za sebou," informovala jedna ze sestřiček dětského pediatra. „Je to vlivem proměnlivého počasí. Ráno už je zima, ale odpoledne se ještě výrazně oteplí. Mnoho malých pacientů tak většinou přijde s virovým onemocněním, v horším případě se střevní chřipkou," uzavřela.

Lékařka z ordinace, sídlící v Srbově ulici, velký nárůst nezaznamenává. „Výrazně se nemocnost nezvýšila. V tomto období je to přibližně stejné jako v uplynulých letech," konstatovala Květuše Říhová. „Většinou sem pacienti chodí s rýmou nebo kašlem. Pouze sporadicky se jedná o střevní obtíže," konstatovala Říhová.

Lze očekávat, že počet lidí trpících uvedenými potížemi bude kvůli zimnímu počasí přibývat. „Syn má nyní první den střevní chřipku. Zatím jsme u lékaře ještě nebyli, uvidíme, zda se to do zítra zlepší," uvedla Soňa Mazánková. „Minulý týden jsem stejné potíže měla i já, manžel a nejmladší dcera. První den jsme strávili na záchodě, druhý jsme byli unavení a třetí den, jako by nám nic nebylo. Vše zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku," uzavřela.