Obec také přislíbila finanční příspěvek na jídlo, který by se hradil z rozpočtu obce. Hlásit se občané mohou do neděle patnáctého listopadu. Poté vše znovu projednají na schůzi představitelé obce.

„Se zastupiteli Svojkovic jsme se dohodli, že nabídneme svým občanům, důchodcům od sedmdesáti let, trvale žijícím v obci možnosti dovážení obědů z jídelny v Oseku," konstatoval starosta Petr Mudra. „Podle počtu zájemců by pak byl poskytnutý na každý jednotlivý oběd příspěvek ve výši necelých osmnácti korun z rozpočtu obce," uvedl.

„Dle sdělení vedoucího jídelny z Oseka je současná cena oběda sedmdesát korun. Případní zájemci se mohou přihlásit na obecním úřadu Svojkovice nebo v obchodě, a to nejpozději do neděle patnáctého listopadu," uzavřel Mudra.

Podle informací, které starosta doplnil, by příspěvek, který by poskytli z rozpočtu, nikterak obecní pokladnu nezatížil. Jednalo by se totiž o nízkou částku, kterou budou poté projednávat při schvalování rozpočtu na příští rok. V současné době je právě na občanech, zda by tuto možnost využili.