„S malou tolerancí pro zapom-nětlivce z naší skupiny počítáme, ale nanejvýš tak kolem týdne. Potřebujeme dát dohromady stav, hlásí se totiž i noví nečlenové. Dobrou zkušenost máme s těmi, co se sice pravidelné oddílové činnosti neúčastní, ale už s námi na táboře byli. V tomto případě jim rodiče zajišťovali místa dokon- ce už koncem ledna," uvedla vedoucí Pionýrské skupiny Hrá- dek Vlasta Vasková. S prvním během tábora u řeky počítají Hrádečtí od 6. do 18. 7, se druhým od 20. 7. do 1. 8.

Otálet se nevyplatí ani v případě plánovaných aktivit Domu dětí a mládeže. Místa se rychle zaplňují, ačkoli dohromady se počítá se 14 tábory. Osm z nich je příměstských týdenních a pokryjí prakticky celé prázdniny. Přitom každý bude motivovaný jinak. „Vezmeme třeba na cestu kolem světa či vesmírné putování. Děti proniknou i do tajů kresleného filmu nebo se vypraví za zvířaty do ZOO a lesa. V plánu jsou ale i Rozezpívané zahrady a na závěr to bude akce s názvem Šuby, duby Amerika," sdělil ředitel zařízení Karel Vodička. Doplnil také, že FK Kohouti má v plánu hned dva týdenní příměstské tábory po sobě. Jsou určené pro malé fotbalisty oddílu. „Mohou se do nich hlásit i ti zájemci, kteří by pak chtěli s Kohouty pokračovat, tedy hrát za klub," sdělil Vodička.

Strávit část prázdnin díky rokycanskému DDM lze i ve stálých a putovních táborech. Vodáci se od 2. do 7. 7. vydají na Otavu a dále do Rakouska. Oddíl Brontosaurus plánuje ve Volduchách akci Lesní tábor od 4. do 12. července. Letní tábor s úsměvem, situovaný do Hrachova, se uskuteční od 5. do 18. 7. a následuje ještě Sroubek s úsměvem od 3. do 8. 8. Fotbalisté budou mít svůj tábor v Žinkovech od 16. do 21. srpna. Ve stejný čas mohou děti trávit prázdniny také na letním táboře v Těškově.

Známým pořadatelem táborů je i Pionýrský oddíl Divoká Orlice. V případě příměstských nabízí hned čtyři: „Začínáme dvěma souběžnými, a to od třináctého do sedmnáctého července. Název už naznačuje i zaměření. První je Bojovník a druhý Tábor v sedle. Centrem je takzvaný Zelený dům na náměstí v Rokycanech a aktivity se pak odvíjejí porůznu i jinde," sdělil Pavel Hubert. V době od 20. do 24. 7. následuje Tábor aktivit a naposledy od 27. do 31. 7. to bude Škola princezen. Divoká Orlice však pořádá i pobytové letní tábory. Od 1. do 8. srpna se díky jednomu z nich krajina poblíž Plas změní v Narnii. Ve stejnou dobu kluci a děvčata na témže místě mohou v rámci tábora Krok za krokem proniknout i do tajů tanečního umění. Zmíněné dvojici však časově předchází ještě vodácký tábor Na vlnách Berounky. Uskuteční se od 19. do 25. 7. a vydat se na něj mohou i nováčci. Rovněž v případě táborů Orlice je třeba si pospíšit s vyplněním přihlášek.