První školní den SŠ zahájila se 497 žáky navštěvujícími 22 tříd, a to včetně denního i dálkového nástavbového studia. Školu čekají ale další změny, protože je vyhlášené ještě čtvrté kolo přijímacího řízení. Přihlášky se odevzdávají do 11. září.

„V opravném a náhradním termínu se také dělají závěrečné zkoušky. Jejich zvládnutí podmiňuje u několika žáků pokračování v nástavbovém studiu, k němuž se přihlásili,“ objasňovala ředitelka školy Irena Vostrá.

Školní rok bude také až do prosince provázet stavební dění v podobě výměny střešní krytiny a zateplování půdy. Předpokládá se, že výměna krovů bude nutná jen zčásti. „Rozsah se teprve ukáže, rozkrývání střechy postupuje po částech. Zatím se pracuje nad levou částí hlavní budovy, z pohledu od vchodu,“ sdělila Vostrá.

Původně se práce už měly přehoupnout do druhé poloviny, s výhledem na ukončení. Hlavní dění bylo směrované na čas prázdnin. Vše je ale jinak: „Vítěz výběrového řízení zakázku odmítl. S dalším v pořadí to dopadlo obdobně a ani třetí účastník už se zakázkou nepočítal. Až čtvrtá z firem – rokycanská Ryta – měla pro situaci pochopení a práce přijala. „Zmíněným vznikl skluz, teprve posledního července se podepisovala smlouva se zhotovitelem a než se vytvořilo potřebné zázemí a mohlo se začít, byl srpen v běhu,“ vysvětlila situaci ředitelka.