Padělané dálniční známky se objevily na Rokycansku. Podle informací z Ministerstva dopravy ČR se jedná o velmi zdařilé padělky.
„Lidé by měli být opatrní zejména tehdy, když jsou jim nabízené kupony za nižší ceny, protože hrozí riziko, že se nejedná o pravý dálniční kupon," upozornil ministr dopravy Dan Ťok.
„Policisté zjistili na území Rokycanska výskyt nepravých kuponů. Věcí se intenzivně zabývají policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování," informovala Deník mluvčí PČR Hana Kroftová. A pokuty za takto nalepenou známku nejsou zrovna nízké. V případě, že má motorista na vozidle namísto originálního dálničního kuponu padělek, dopouští se přestupku. Vystavuje se tak riziku uložení pokuty za užívání zpoplatněných pozemních komunikací bez řádně uhrazeného časového poplatku, a to ve výši až pět tisíc korun. Ve správním řízení pak sto tisíc korun. Ceny dálničních kupo-nů se pro letošní rok neměnily. Za roční kupon pro vozidla do 3,5 tuny zaplatíte 1 500 korun, za měsíční kupon 440 korun a desetidenní pořídíte za 310 korun.

Více informací v zítřejším vydání Rokycanského deníku.