Druhý ročník setkání rybářů z místního klubu uspořádali v sobotu na Pavlovsku. A to i přes to, že slunečné dopoledne vystřídala po obědě takřka vichřice.

Vánoční kapr byl v letošním roce o něco pestřejší. Ten, kdo si i v takovém počasí věřil, se mohl zúčastnit minizávodu. „Místní s povolenkou startují zdarma, jen se zapíší. Ti, kdo bydlí nebo mají chatu v obci, ale nemají povolenku, za padesát a pozvaní hosté startují za stovku," prozradil jeden z organizátorů Zdeněk Vosyka.

Soutěžit bylo o co. První místo byl rybářský naviják, kýblík s rybami naloženými nakyselo a diplom. Druhá cena byla obdobná jen bez ryb a třetí povolenka pro příští rok. Podmínka byla jediná ulovit co největšího kapra! „Jak už to tak bývá, braly všechny druhy ryb, od plotic, perlínů po cejny, ale kapři se zdráhali. I proto bylo nakonec vyhlášeno jen první místo," prozradil další z organizátorů akce.

To si odvážel přespolní Jindřich Kalivoda do Dobříva. O svém vítězství rozhodl prakticky po třech minutách od začátku, kdy se mu povedlo ulovit kapra s mírou 38,5 centimetru. I když pak ulovil ještě dalšího, zmíněnou míru už nepřekonal a po necelých třech hodinách přebral první cenu. „Je to hlavně o setkávání a vyvětrání se před hodováním, i když na grilu se pekly klobásy i štika, voněl svařák i grog. Ceny, které se nerozdaly, necháme pro soutěžící na příští rok," uzavřel Vosyka.

Odpoledne se přehouplo v místním klubu do večera, kdy byla připravena pro všechny zájemce diskotéka.