Muž za volantem kamionu jel od Kamenného Újezdu a pravděpodobně přehlédl soupravu se čtyřmi vagony. „Možné je i to, že neodhadl vzdálenost od přejezdu, kde nejsou instalovány světla či závory. Následovala každopádně mohutná rána, která odhodila kolos za ní stojící Škodu Octavia s pražskou poznávací značkou," uvedla ke scénáři kolize mluvčí Policie ČR Jana Tomková. Zástupce drážní inspekce Karel Hora konstatoval, že vlak podle předpisů houkal a jel maximálně dvacetikilometrovou rychlostí.

Dechové zkoušky vyloučily u všech aktérů požití alkoholu před jízdou. Městští strážníci odkláněli dopravu přes nevyužitou vlečku, takže zpoždění motoristů byla minimální. „Řešíme hlavně škody na vozidlech i na soupravě. Pokud jde o vlak, pohybuje se kolem osmdesáti tisíc. Horší je to s kamionem i s oktavií, kde se opravy vyšplhají výrazně přes milion korun," předpovídal šéf dopravních policistů Jiří Holub. Složité to měli i pasažéři motorových vlaků ve směru do Nezvěstic a zpět. Doprava na lokální trati byla zastavena téměř do 12. hodiny.
Na Rokycansku jde letos o druhý střet na kolejích. Přejezdů je přitom na území okresu dvacet a část z nich působí hodně nebezpečně.

Více v zítřejším vydání Deníku.