Zejména příznivci posledně jmenovaných plavidel by však mohli mít potíže. Vody je málo a tropické letní dny stavu vody zřejmě také nepomůžou. „Problémy se dají předpokládat hlavně v peřejích a při sjíždění jezů, které bude nutné ve většině případech přenášet nebo přetahovat. Nejproblematičtější úsek Berounky je 
v tomto ohledu tradičně mezi Plzní a Zvíkovcem," informoval dispečer Povodí Vltavy Jan Bláha. Bohužel ani pod jezem nemusí mít vodáci vyhráno. „Nadjezí totiž zadržuje vodu, takže zhruba sto metrů pod jezem bude extrémně nízký stav," dodal.

Slabší vodní průtok však nemusí být to jediné, co může vodáky na Berounce potrápit. „V místech, kde voda stojí, například nad jezy, může být její kvalita zásadně zhoršená vlivem sinic," připomněl případná rizika koupání v řece Bláha.
I přes zmíněné komplikace se kempy připravují na nápor lidí. „Vzhledem k tomu, že Sázava, Lužnice a Otava jsou již nesjízdné, očekáváme, že se vodáci přesunou na Berounku," sdělila provozovatelka Kobylky Jiřina Skleničková.