Drnčící telefon a stále návštěvy tak by se dala popsat každodenní stav ve zbirožském informačním centru. „Musíme být opravdu hodně trpěliví. Jedná se totiž o poměrně velký zásah v dopravě. Chodí k nám především ti, kteří jezdí osobními vlaky. Potíže jim způsobuje orientace ve výlukovém řádu, jenž je odlišný od toho běžného," popsal Petr Herynek. Na trase Kařízek Hořovice nahradily osobáky autobusy, jež odjíždí v jiné časy. „Kromě toho v Kařezu a Mýtě zastavují výjimečně některé expresní spoje, což také způsobuje nejasnosti," doplnil Herynek. Právě kvůli nim zřídila autobusová doprava Miroslav Hrouda, s.r.o., speciální službu. V případě, že lidé směřují ze Zbiroha do Kařezu (v 9.55) nebo vyráží opačným směrem (v 10.15), musí nejméně dvacet minut před tím zavolat na centrálu dopravce. „Stála jsem před desátou na zastávce a autobus nikde. Až potom mi bylo řečeno, že jsem si spoj měla objednat dopředu," posteskla si včera jedna z tamějších žen.

Podle mluvčí Českých drah Radky Pistoriusové se žádné komplikace od sedmnáctého června nevyskytly. Pasažéry se snaží dostatečně informovat.

Až do této neděle, kdy výluka v uvedeném úseku končí, musí lidé se změnami jednoduše počítat. Další práce na trati ovšem na sebe nenechají dlouho čekat. Už od třicátého června se přesunou mezi Rokycany a Zdice. Vše by se mělo vrátit k normálu devátého července.