Obec na severu okresu se stává velmi vyhledávanou lokalitou pro bydlení. Své zázemí zde nachází nejen rodiny s dětmi, ale také mladí lidé.

„V Kařezu se velmi zvýšil zájem o bydlení. V prostorách nad sokolovnou vlastní pozemky Stavitelství Šmíd, které také provádí výstavbu nových domů a bytů. Nově zde byly vybudované dvě bytovky, které nabízí dohromady sedmnáct bytů," sdělil starosta obce Václav Krofta. Za několik měsíců zde vyroste bytovka třetí, a to hlavně proto, že je obrovský zájem o tuto lokalitu, která je z jedné části obklopená lesy. „Obec je položená na skvělém místě. „Nabízíme zde základní služby pro obyvatele, jako je například základní a mateřská škola, obchod, sportovní vyžití v podobě volejbalu, stolního tenisu a dalšího společenského dění," vyjmenovával. „Kařez je dokonce situovaný tak, že je zde výborná dostupnost po dálnici do Prahy i Plzně, a to jak automobilem, tak z nedávno vybudované vlakové zastávky," pokračoval Krofta. A že je v obci stále co budovat, dokládá fakt, že se v současné době rekonstruuje obecní úřad a staví se zde nové parkoviště. „Infrastrukturu musíme stále rozšiřovat," uzavřel Krofta.

Na bydlení v Kařezu jsme se zeptali také tamějších obyvatel. „Téměř celý život zde žiji. Mohu říci, že se jedná o klidnou obec. Jediné negativum je v tom, že se velmi zvýšil provoz, a to jak ve směru na Mýto, tak i na Strašice," svěřil se Pavel Vlček. „Náš dům je přímo v centru Kařezu, takže máme několik metrů vzdálenou školu, školku, obchod, poštu a také úřad. Vše je v dosahu. Také vybudovaná obytná zóna je moc hezká a těšíme se na přiliv nových obyvatel. Za ty roky zde byly vybudované chodníky, plynofikace, vodovod a hlavně vlakové nádraží, které je obrovskou výhodou," pokračoval. „Obec jde zkrátka dopředu, což je znát také na dalších aktivitách, jako je práce hasičů vůči dětem," uzavřel Vlček.